Per Åke Persson

Cv

Född 1950. Yrkesfotograf sedan 20-årsåldern. Uppväxt dels på Millesgården, Lidingö och dels på föräldrarnas lantgård i Vallentuna. Drev under femton år en porträtt studio på Östermalm Arbetat som museeifotograf för Millesgården, Livrustkammaren med Skokloster slott, Hallwylska palatset, Armémuseum och Nationalmuseum. Fotograferar fortlöpande för auktionsfirmor som Sotheby´s och Christie´s samt ett flertal gallerier och konstnärer.

Utställningar i urval:
Galleri Movestor, Stockholm
New York Photographic Gallery, New York
Art Anglais, Stockholm
Lidingö konsthall, Lidingö
Galleri Agardh & Tornvall, Stockholm
Whintner Gallery, New York
Galleri Vallmark, Stockholm
Galleri Edlund, Djursholm
A Small World, New York
Stockholm Art Fair, Sollentuna
Galleri Fallera, Lidingö

 

Se mer av Per Åke Persson

Comments are closed.