Peter Kjellerås

CV

Peter Kjellerås är född och uppväxt i Göteborg. Efter studier på universitetet; konsthistoria, teatervetenskap och filmvetenskap tog fotograferandet över när han flyttade till Stockholm i ungdomsåren. Efter ett antal år som frilans blev Peter fast anställd som pressfotograf på Aftonbladet där han stannade i 20 år och fotograferade mestadels sport och nyheter i Sverige och världen över. År 2007 slutade han på egen begäran och frilansar nu återigen.

Utställningar i urval:
Sv/v porträttutställning, Järfälla kommuns konstsalong.
”Barn” en interaktiv fotoutställning om barns rättigheter och utsatthet.
”It`s only rock´n´roll” en utställning från 25 års rockfoto har visats i norden 17 gånger bla på Galleri Kontrast i Stockholm, 

Fotomässan i Göteborg, Spy Bar i Stockholm, Norsk-Franska kulturcentret i Stavanger, Galleri Konstlots i Höganäs, Öckerö kulturnämnds galleri, Galleri Jan Wallmark i Stockholm, Konstpolen i Nynäshamn, Galleri Fallera på Lidingö.

Se mer av Peter Kjellerås

Comments are closed.